Τα Μπακαλιαράκια  |  Menu  |  Το Κατάστημα  |  Επικοινωνία     
Προφίλ
  Στην σκιά ίου ιερού βράχου της Ακρόπολης βρίσκεται η «συνοικία ίων θεών» όπως έλεγαν παλιά στην Πλάκα οι Αθηναίοι. Γραφικά σοκάκια και όμορφα σπίτια που θυμίζουν π§ Κυκλάδες συνθέτουν την εικόνα της πιο όμορφης γειτονιάς της Αθήνας.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται η παλιά παραδοσιακή ταβέρνα της Αθήνας «Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου», με έτος ιδρύσεως το 1865. Από το κατώφλι ίου διάσημου υπογείου διάβηκαν γνωστές διασημότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής Αθήνας

Στιγμές με φόντο ασπρόμαυρο με ξύλινες κορνίζες και χαμόγελα πλατιά. Αποφθέγματα διονυσιακά με τις υπογραφές του Πολέμη, του Μωραϊτίνη, του Χριστόπουλου. Αλλά και χρυσά βραβεία «μετά διπλώματος», δια την «άριστην ποιότητα του οίνου» ή δια τον «λαμπρόν διάκοσμον».

Το περιβάλλον οικείο και η σπεσιαλιτέ πασίγνωστη ταυτισμένη πια με το όνομα του: «Μπακαλιαράκια»

Η πλακιώτικη ταβέρνα τη§ οικογένειας Δαμίγου στο υπόγειο του αριθμού 41 της οδού Κυδαθηναίων διατηρεί ακόμα και σήμερα την παράδοση και το λαϊκό της χρώμα. «Υπέρ εκατόν σαράντα ετών», με τηγανητό μπακαλιαράκι από τη Νορβηγία και μυρωδάτο κρασί από τα Μεσόγεια. Σήμα κατατεθέν της μια «αρχαία» κολόνα στη μέση της μεγάλης αίθουσας.

Ο εμπλουτισμός του καταλόγου και με άλλες γεύσεις προσφέρει πολλές δυνατότητες επιλογής και μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε γευστική απαίτηση.

Το ανακαινισμένο περιβάλλον με τις νέες μεθόδους εξαερισμού - θέρμανσης καθώς και η συνέχιση της παράδοοης του ποιητικού - νόστιμου φαγητού αποτελεί τον γνώμονα για την ευχαρίστηση των πελατών της.